Wandelcoaching

Wandelcoaching – een maatwerk coachtraject in de natuur

De natuur is een prachtige spiegel en metafoor voor het leven. Zaaien, bloeien, oogsten en weer loslaten zijn in de natuur vanzelfsprekende processen. De enige zekerheid in de natuur is dat alles steeds verandert! Wat maakt het dat wij mensen zoveel moeite hebben met verandering? Waarom is het zo moeilijk om het nodige achter ons te laten? Wij zijn toch ook onderdeel van de natuur! Wat zaai jij om tot bloei te komen? En wat wil je oogsten? Hoe zou het zijn als je verandering volledig toelaat in je werk en in je leven?

–  Voel jij je dan nog steeds verantwoordelijk voor alles en iedereen?
–  Heb je dan nog steeds moeite met het maken van keuzes?
–  Reageer jij dan nog boos of verdrietig als jouw mening niet gehoord wordt?
–  Loop je dan nog steeds achter de feiten aan?

Wandelend coachen brengt je letterlijk in beweging. Wandelen brengt direct ontspanning, de natuur fungeert als spiegel en de natuur relativeert. Tijdens een coachwandeling in de natuur ontdek je wat jou belemmert en ervaar je wat jouw mogelijkheden zijn. We staan stil bij jouw vraagstuk over jezelf, je werk, je familie, je ziekte of je relaties.

Bij aanvang van een traject maken we jouw vraag concreet. Wat houdt jou op dit moment bezig? Waar lig jij ’s-nachts wakker van? Heeft dit met een specifieke situatie te maken? Of komt het vaker voor? Speelt het al lang? Of is er recent iets gebeurt wat jou aan het denken heeft gezet?

Tevens stemmen we bij aanvang af wat jij middels dit traject wilt bereiken. Waar verlang jij naar? Wat is er na afloop van dit traject of deze wandeling niet meer aanwezig? Waar ga jij makkelijker mee om? Ofwel, we definiëren bij aanvang van het traject een helder en concreet resultaat afgestemd op jouw unieke vraag.

Een maatwerk coachtraject in de natuur bestaat uit:
* 6 à 8 wandel-coachgesprekken
* Voor ieder gesprek reserveer ik 2 uur
* Oefeningen met de natuur als metafoor
* Tussentijdse opdrachten
* 1 maal per 2 à 3 weken een coachwandeling van 2 uur

Een maatwerk coachtraject in de natuur is te combineren met een maatwerk coachtraject voor individuen. Indien gewenst spreken we per gesprek af of we gaan wandelen of binnen blijven. De keuze is aan jou!

Wat levert een maatwerk coachtraject in de natuur jou op?

  • Je herkent je belemmeringen. Je weet deze om te zetten in mogelijkheden.
  • Je maakt gerichte keuzes, zonder je schuldig te voelen.
  • Je richt je aandacht op dat wat voor jou écht belangrijk is.
  • Je maakt jouw onderwerp bespreekbaar vanuit je kracht. Anderen luisteren naar jou.
  • Je hebt meer grip op je werk en je leven.


Losse coachwandeling

Loop je rond met een vraag en wil je niet een heel traject doorlopen? Dat kan! Tijdens een losse coachwandeling is het mogelijk om jouw vraag te bespreken.
We starten met het concretiseren van je vraag. Tijdens de wandeling onderzoeken we wat jou belemmert en wat jouw mogelijkheden zijn. Ofwel, op welke wijze kun jij invulling geven aan je werk of je leven zodat jouw unieke vraag naar de achtergrond verdwijnt.

Wat brengt een losse coachwandeling jou?

  • Een ‘leeg’ hoofd.
  • Inzicht in jouw belemmeringen.
  • Inzicht in de mogelijkheden t.a.v. jouw unieke vraag.
  • Praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Een losse coachwandeling bestaat uit:
* 1 wandel-coachgesprek
* We gaan samen 2 uur op pad
* Oefeningen met de natuur als metafoor
* Praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan

Overweeg je dit traject te gaan volgen of wil je meer informatie?
Vraag dan een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek oriënteer je je samen met mij of dit traject jou kan helpen om weer te handelen vanuit jouw kracht. Of heb je een prangende vraag en wil je deze tijdens een wandeling met mij bespreken?

Ja, ik wil graag een kennismakingsgesprek. Meld je hier aan.

Je kunt ook kiezen voor een coachtraject op maat …

Dan kies je ervoor om jouw vraagstuk nader te onderzoeken. Je kiest ervoor om patronen in jouw handelen te (h)erkennen. Je staat er open voor om te ontdekken wat jou helpt om jouw patronen te doorbreken.

Lees meer … »

Je kunt ook kiezen voor een opstelling …

Dan kies je ervoor om snel inzicht te krijgen in de diepere oorzaak van jouw vraag.
Een opstelling geeft een beeld van de verhoudingen en de onderliggende patronen binnen jouw familie- of organisatie- systeem.

Lees meer … »