Teambuilding_Samenwerking_Leiderschap_Communicatie

Teambuilding schapendrijven

Petra Derks, coach voor mens én organisatie organiseert in samenwerking met Karin Hermens van That Will Do deze unieke en sportieve teambuilding activiteit.
Karin Hermens zal het schapendrijven organiseren en leiden. Hierbij ligt de nadruk op ontspanning en gezelligheid.
Petra Derks, coach voor mens én organisatie, geeft op creatieve wijze inzicht in de groepsprocessen. Onderwerpen als leiderschap, samenwerking, communicatie en (individuele) patronen kunnen tijdens de workshop onder de aandacht worden gebracht.

Actieve reflectie buiten in de natuur
Het team gaat gezamenlijk buiten in de natuur, weg van het bureau of andere werkplek, aan het werk met de schapen. Alle deelnemers worden actief betrokken in het samenspel van herder, hond en de kudde schapen. Zonder samenwerken krijgt men de schapen niet in de omheining (“pen”), wat veel hilariteit en ontspanning zal opleveren.
Naast een gezellig middagje uit garanderen wij dat het ook een actieve en sportieve wijze van reflectie voor het team zal zijn. De inhoud van de workshop wordt daarom vooraf afgestemd op de specifieke wensen van het team.

Intakegesprek
Voorafgaand aan de workshop vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden de onderwerpen en doelstellingen van de middag met elkaar besproken. Zo wordt de inhoud van de workshop afgestemd op de specifieke wensen van het team.
De verschillende opdrachten en samenwerkingsvormen tijdens deze teambuiling activiteit geven inzicht in thema’s als samenwerking, leiderschap, communicatie en (individuele) patronen. Een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk mag hierbij niet ontbreken!

Structurele verandering
Een structurele verandering vraagt een structurele aanpak. De workshop teambuilding schapendrijven kan een eerste aanzet hiertoe zijn. Indien gewenst is het mogelijk om de inzichten die tijdens de workshop verkregen zijn op een later moment, onder begeleiding van Petra Derks, coach voor mens én organisatie, nader uit te werken.

Schapendrijven
Het schapendrijven bestaat uit diverse onderdelen. De workshop begint met het leren kijken en waarnemen hoe een hond de schapen in een omheining zet. Hierna zal het team de plaats en het werk van de honden overnemen. Omdat schapen nu eenmaal niet altijd doen wat mensen verwachten levert dit hilarische situaties op. Het team krijgt verschillende opdrachten en gaat in diverse samenstellingen de schapen van A naar B begeleiden.
Dit geeft op een speelse en ontspannen wijze inzicht in de groepsprocessen.
Door de groep in tweeën te splitsen en tegen elkaar uit te laten komen kan door middel van een oefening in competitie verband nog een extra dimensie aan de teambuilding worden toegevoegd. Hoe gaat het team om met druk van tijd, prestatie en spel.

Karin Hermens
Karin Hermens is de oprichtster en eigenaresse van That Will Do. Karin begeleidt vol enthousiasme en betrokkenheid de workshop schapendrijven. Een unieke ervaring midden in de natuur vlakbij Nijmegen.
De workshop schapendrijven is een gezellig uitje voor de hele familie, vriendengroep of voor een team. In een ongedwongen sfeer kan je elkaar beter leren kennen en veel plezier beleven.

“Mensen in contact brengen met dieren en dan ook nog eens laten genieten van het samenspel. Dit alles in de mooie natuur vlakbij Nijmegen. Daar word je toch blij van!! “

In samenwerking met Petra Derks, coach voor mens én organisatie, kan de workshop schapendrijven van That Will Do worden uitgebreid tot een teambuilding activiteit.
Middels deze samenwerking kunnen we op een actieve wijze de teamprocessen duiden en zal het een sportieve wijze van reflectie voor het team zijn.

Belangstelling?!
Wil je je aanmelden of wil je meer weten over dit sportieve uitje met reflectie op jouw team?
Neem contact op met That Will do of met mij.

Wij kijken ernaar uit om samen met jou en je team een mooie en ontspannen middag te beleven!

Je kunt ook kiezen voor een traject op maat …

Dan kies je ervoor om alleen, of samen met je team, te onderzoeken wat jullie stagneert. Je staat er open voor om te ontdekken wat nodig is.

Lees meer … »