Petra Derks, coach voor mens en organisatie Nijmegen

Maakt zichtbaar,
wat er niet gezegd wordt! 

Zolang als ik me herinner probeer ik zichtbaar te maken wat er niet wordt gezegd. Ik stel dan ook regelmatig de vraag: “Wat maakt het dat dingen gaan zoals ze gaan? ”
Het fascineert mij om mensen in beweging te krijgen. Om mensen te stimuleren te doen, wat zij willen doen. Om hen te laten zeggen wat zij willen zeggen. Om hen met voldoening te zien werken en leven.
Dit heeft ertoe geleidt dat ik mijzelf heb ontwikkeld tot professioneel coach. Dit heeft ertoe bijgedragen dat ik mij inzet om individuen en teams meer voldoening in hun werk te laten ervaren. 

Meer voldoening in je werk én in je leven
De natuur is krachtig. Dus wij mensen ook! Ik geloof erin dat deze kracht het mogelijk maakt om jouw verlangens waar te maken. Hier is moed voor nodig. Moed om kwetsbaarheid te tonen. Moed om te laten horen en zien wat jou in het hier en nu bezighoudt. Ik geloof erin dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan als je volledig toelaat waar jij van wakker ligt. Als je bereid bent om afscheid te nemen van dat wat jou belemmert. Ik ben ervan overtuigd dat eerlijk zijn tegen jezelf het mogelijk maakt om vanuit je kracht te leven. Je leeft verder op jouw unieke wijze, met jouw unieke talent. Dit maakt het mogelijk om jouw leven optimaal met anderen te delen. Jij weet anderen te inspireren!

Als coach begeleid ik individuen en teams die stagneren in hun (persoonlijke) ontwikkeling. Ik ontmoet mensen met een open houding. Ik luister, ik oordeel niet. Wel stel ik gerichte vragen.

  • Verwacht jij een kant-en-klare oplossing voor jouw vraag of probleem? Dan kan ik je niet helpen. Dan verwijs ik je graag door naar een andere professional.
  • Ben jij bereid om met jezelf aan het werk te gaan? Durf jij met een open blik de huidige situatie onder ogen te zien? Zo ja, dan ontdek ik graag samen met jou wat er nog niet gezien en gezegd is.

Ik help individuen en teams te handelen vanuit hun kracht. Wanneer je handelt vanuit je kracht dan ervaar je meer voldoening in je werk én in je leven.
LEEF je LEVEN!


Petra Derks

Ik ben Petra Derks, geboren in 1967, opgegroeid in Wijchen, woonachtig in Nijmegen, getrouwd met Michiel, oprichter en eigenaar van PETRADERKS, coach voor mens én organisatie. Ik omschrijf mijzelf als puur, dynamisch en professioneel.

Als kind maakte ik al makkelijk contact met mijn omgeving. Ik speelde graag buiten, ik ontdekte enthousiast nieuwe dingen. Ik genoot om in de nabijheid van mensen te zijn. De mensen om mij heen waren, in mijn herinnering, altijd opgewekt en blij!

Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd veel waarde gehecht aan de organisatiecultuur. Ik geloof er in dat investeren in de mensen het belangrijkste recept voor een gezonde organisatie zijn. Ik heb ervaren dat de drive om een goede dienst, een goed resultaat, te leveren bij velen aanwezig is. Anderzijds heb ik ook emotionele ballast, zoals (onderdrukte) angst, verdriet en boosheid, gezien. Ik heb ondervonden dat bij aandacht voor het welbevinden van het individu en het team, de betrokkenheid, de professionaliteit én het resultaat toenemen.

Mijn levens- en werkervaringen hebben mij veel geleerd over mijzelf als persoon, over mijzelf als professional én over de interactie tussen mijzelf en de wereld om mij heen. Mijn missie heb ik meegenomen op mijn pad, mijn emoties en gevoelens hebben mij inzichtelijk gemaakt welke richting op te gaan. Ik toon spontaniteit, doorzettingsvermogen en een gezonde dosis humor.
Keuzes maak ik uit het diepst van mijn hart. Ook stilte, rust en wijsheid ben ik steeds meer gaan waarderen!

Ik werk met hart en ziel. Ik ben dankbaar dat ik mensen mag begeleiden op hun pad! Het ontroert me als ik mijn klanten met een twinkeling in hun ogen zie! Dit geeft mij voldoening in mijn werk én in mijn leven.

Gun jij jezelf ook voldoening in je werk én in je leven? Dan zeg ik … LEEF je LEVEN!

Geschoold door:
Bert Hellinger Instituut Nederland (Systemisch werk) | Hoogendijk Coaching en Opleiding (Bezielingscoach) | Avans Hogeschool Den Bosch (HBO Personeel & Arbeid) | Randstad Projecten (Management Assistent) | Academisch Ziekenhuis Nijmegen St. Radboud (A-Verpleegkundige)|

Loopbaan:
Teammanager en projectmanager bij Bovemij Services | Leidinggevende bij Catalpa Kinderopvang | Shift-manager bij NXP Semiconductors | P&O – Assistente bij NXP Semiconductors | Diverse administratieve en secretariële functies | Reisleidster | Verpleegkundige Academisch Ziekenhuis Nijmegen St. Radboud

Overige activiteiten:
Gereisd door Australië en Nieuw Zeeland (3 maanden) | Gereisd door en vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika (10 maanden)| Zelfreflectie | Diverse trainingen | Reiki | Yoga | Meditatie | Hardlopen | Skiën | Fietsen | Gezellig samen zijn met dierbaren