Systemisch werk
Familie opstellingen en Organisatie opstellingen

Ontdek de dynamiek en patronen binnen jouw familie of organisatie

Een opstelling is een methode ontwikkeld in Duitsland door Bert Hellinger. Deze methode kan worden ingezet om op levensvragen een antwoord te krijgen. Systemisch werk is de onderliggende filosofie. Het is een vorm van systeemdenken. Dit houdt in dat wat nu waargenomen wordt als waar wordt beschouwd in het hier en nu, zonder oordeel of mening.

Een opstelling heeft als doel dat je snel inzicht krijgt in de diepere oorzaken van een vraagstuk. Het is een ruimtelijke uitbeelding van een familie- of organisatiesysteem waar je deel van uit maakt of bij betrokken bent. Als je een vraag inbrengt stel je samen met mij vast welke personen, of elementen uit het systeem van belang zijn om op te stellen. Dan kies je mensen, de zogenaamde representanten, uit de aanwezige deelnemers (jouw familieleden of collega’s hoeven dus niet aanwezig te zijn!) om bv. je vader, je moeder, jouzelf etc. te vertegenwoordigen. Deze personen, de zogenaamde representanten, gaan in de ruimte staan. Op een plek die voor hen als representant kloppend is. Dit geeft een beeld van de verhoudingen en de onderliggende patronen in het systeem.
Als begeleider verken ik, in voortdurend overleg en afstemming met jou, waar oplossingsruimte is en waar mogelijkheden zijn. Dit kan zowel een verhelderend als een intens proces zijn!

Hoe en wat er precies gebeurt in een opstelling is moeilijk uit te leggen. Het gaat vooral om de ervaring en dat wat er in jouw systeem gebeurt. Opstellingen gaan niet over het hoofd en praten over, maar om doen en ervaren met het hart. Een opstelling geeft diep inzicht en de beelden werken vaak langere tijd door.

Wil je inzicht in jouw familiesysteem of werk gerelateerd vraagstuk? Dit kan door jouw persoonlijke vraag of je organisatie vraagstuk in te brengen.
Wil je ervaren wat een opstelling is? Dit kan door je als representant aan te melden voor een workshop systemisch werk.

Data workshops systemisch werk:
* Dinsdag 20 februari 2024
* Woensdag 20 maart 2024
* Vrijdag 26 april 2024
* Dinsdag 28 mei 2024
* Woensdag 19 juni 2024
* Woensdag 3 juli 2024

We starten om 14.00 uur en om 17 uur ronden we af.  De workshops vinden plaats in de Vuurvlieg, 2e Oude Heselaan 179a, te Nijmegen.

Overweeg je om deel te nemen aan een opstelling of wil je meer informatie?
Vraag dan een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek oriënteer je je samen met mij op jouw mogelijkheden.

Ja, ik wil graag een kennismakingsgesprek. Meld je hier aan.

Wil je je aanmelden om deel te nemen aan een opstelling?
Meld je dan aan via het contactformulier en vermeld erbij of je jouw vraag wilt onderzoeken of dat je komt representeren.

Ja, ik wil graag deelnemen aan een opstelling. Meld je hier aan.

Je kunt ook kiezen voor een coachtraject op maat …

Dan kies je ervoor om jouw vraagstuk nader te onderzoeken. Je kiest ervoor om patronen in jouw handelen te (h)erkennen. Je staat er open voor om te ontdekken wat jou helpt om jouw patronen te doorbreken.

Lees meer … »

Je kunt ook kiezen voor een coachtraject in de natuur …

Dan kies je ervoor om letterlijk in beweging te komen. Dit traject bestaat uit 6 tot 8 coachgesprekken al wandelend in de natuur.
Onderweg sta je stil bij jouw beperkingen en ontdek je jouw mogelijkheden.

Lees meer … »