Werkwijze 2019-02-12T16:10:49+00:00
Werkwijze, Petra Derks, coach voor mens en organisatie

Werkwijze

Kennismaken? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via 06-24785140. Of vul het contactformulier in. Ik neem binnen 48 uur contact met je op.

Tarief
De praktijk wijst uit dat er na 5 tot 8 gesprekken al veel verandert in de situatie.
De kosten bedragen € 85,- per uur. Een gesprek duurt veelal 1,5 uur.
Tarieven voor werkgevers op aanvraag.

Voorwaarden
Deelname aan coaching geschiedt op basis van vrijwilligheid en op eigen verantwoordelijkheid. Door met coaching te beginnen verklaar je dat je akkoord bent met dit uitgangspunt.

Vergoeding

Vergoeding middels belastingaftrek voor particulieren
Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van € 250,- volledig fiscaal aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. Coaching kan aan dit criterium voldoen als je het inzet om beter of effectiever te presteren op je werk of als je het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel binnen jouw huidige werkgever als daarbuiten. Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Kijk voor de exacte voorwaarden op de site van de Belastingdienst.

Vergoeding via werkgever
In het kader van preventie van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid zijn werkgevers in toenemende mate bereid om de kosten van begeleiding (coaching) voor hun werknemers te vergoeden. Loopbaancoaching voorziet in ontwikkeling en groei van medewerkers. Veel bedrijven investeren in die ontwikkeling van hun medewerkers door het beschikbare opleidingsbudget hiervoor aan te wenden. Deze opleidingskosten zijn voor de werkgever aftrekbaar. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.