Over mij 2020-01-16T18:45:28+00:00
Petra Derks, coach voor mens en organisatie Nijmegen

WAAR KIJK JIJ NAAR
BIJ HET MAKEN VAN KEUZES?

Kijk je
naar de mogelijkheden om je heen?
óf
Kijk je naar binnen?

Over Petra Derks

Ik ben Petra Derks, geboren in 1967, opgegroeid in Wijchen, woonachtig in Nijmegen, getrouwd met Michiel, oprichter en eigenaar van PETRADERKS, coach voor mens én organisatie.

Ruim 20 jaar geleden heb ik tijdens een training onderscheid leren maken tussen mijn oorsprong en alles wat ik tijdens mijn leven verworven heb. Dit inspireerde mij dusdanig dat mijn missie helder werd: Mensen helpen om hun leven lichter te leven!

Ik ervaarde dat het heden slechts een trigger was … een trigger ter activering van de emoties die eerder in mijn leven waren ontstaan. Sindsdien geloof ik er in dat volledige acceptatie van het heden ruimte biedt voor nieuwe inzichten, kansen en mogelijkheden.

Als kind maakte ik al makkelijk contact met mijn omgeving. Ik speelde graag buiten, ik ontdekte enthousiast nieuwe dingen. Ik genoot om in de nabijheid van mensen te zijn. De mensen om mij heen waren, in mijn herinnering, altijd opgewekt en blij!

Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd veel waarde gehecht aan de organisatiecultuur. Ik geloof er in dat dé mensen het belangrijkste recept voor een gezonde organisatie zijn. Ik heb ervaren dat de drive om een goede dienst, een goed resultaat, te leveren bij velen aanwezig is. Anderzijds heb ik ook emotionele ballast, zoals (onderdrukte) angst, verdriet en boosheid, gezien. Ik heb ondervonden dat bij aandacht voor het welbevinden van het individu en het team, de betrokkenheid, de professionaliteit én het resultaat toenemen.

Mijn levens- en werkervaringen hebben mij veel geleerd over mijzelf als persoon, over mijzelf als professional én over de interactie tussen mijzelf en de wereld om mij heen. Mijn missie heb ik meegenomen op mijn pad, mijn emoties hebben mij inzichtelijk gemaakt welke richting op te gaan. Ik toon spontaniteit, doorzettingsvermogen en een gezonde dosis humor. Keuzes maak ik uit het diepst van mijn hart. Ook stilte, rust en wijsheid ben ik steeds meer gaan waarderen!

Ik werk met hart en ziel. Ik hoor, ik zie en ik voel wat de ander te vertellen heeft. Ik ben dankbaar dat ik mensen mag begeleiden op hun pad! Het ontroert me als ik mijn klanten, met een twinkeling in hun ogen, gedag zeg!

Wil jij ook voldoening in je werk én dagelijkse leven? Dan zeg ik … LEEF je LEVEN!

Geschoold door:
Bert Hellinger Instituut Nederland (Systemisch werk) | Hoogendijk Coaching en Opleiding (Bezielingscoach) | Avans Hogeschool Den Bosch (HBO Personeel & Arbeid) | Randstad Projecten (Management Assistent) | Academisch Ziekenhuis Nijmegen St. Radboud (A-Verpleegkundige)|

Loopbaan:
Teammanager en projectmanager bij Bovemij Services | Leidinggevende bij Catalpa Kinderopvang | Shift-manager bij NXP Semiconductors | P&O – Assistente bij NXP Semiconductors | Diverse administratieve en secretariële functies | Reisleidster | Verpleegkundige Academisch Ziekenhuis Nijmegen St. Radboud

Overige activiteiten:
Gereisd door Australië en Nieuw Zeeland (3 maanden) | Gereisd door en vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika (10 maanden)| Zelfreflectie | Diverse trainingen | Reiki | Yoga | Meditatie | Hardlopen | Skiën | Fietsen | Gezellig samen zijn met dierbaren